KUNSTNAGELS

Kunstnagels bestaan al langer dan je zou denken. Al in de Chinese Ming dynastie (1368-1644) bestond de wens om lange mooie nagels te dragen door de aristocratische vrouwen. Het was een wijze om aan te tonen dat zij geen werkzaamheden hoefden te verrichten. Wilt u meer weetjes over kunstnagels kijk op de pagina ‘Wist u dat.’

De kunstnagels die heden ten dage worden gezet kunnen met verschillende systemen worden gecreëerd. Zelf werk ik met gel, acryl en fibersystem. Bij alledrie de systemen gaat het om een product dat over de natuurlijke nagel wordt geplaatst. De natuurlijke nagel kan door middel van tips of sjablonen worden verlengd tot de gewenste lengte. Maar de natuurlijke nagel kan ook worden verstevigd door middel van een overlay, dit is dezelfde procedure maar zonder de verlenging. Voordat het product wordt aangebracht worden, in overleg met de klant, de tips aangebracht en op gewenste lengte gevijld of met sjablonen wordt direct het product geplaatst.

UITGROEI OPVULLEN

Zoals al eerder vermeld is de periode tot de opvulbehandeling verschillend per klant. Het opvullen houdt in principe in dat de nagel weer netjes op lengte wordt gevijld en in vorm. Waarna de nagelvorm weer in balans wordt gebracht door nieuw aan te brengen product op de plek van uitgroei en afwerkend naar de top van de nagel. Na afwerken worden de nagels gepolijst en eventueel gelakt. Het is belangrijk om deze opvullingen tijdig te laten uitvoeren voor het garanderen van het uiterlijk, de duurzaamheid en algehele kwaliteit van de nagels.

 

TIPS OVER HET OMGAAN EN ONDERHOUD VAN KUNSTNAGELS
* Gebruik een speciale remover zonder aceton voor kunstnagels. Door het gebruik van een normale nagellak remover zullen uw kunstnagels loslaten en aangetast raken. Kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen als aceton, benzine, terpentine, peut etc. Als u toch moet werken met één van deze middelen draag dan rubber handschoenen. De nagels zijn weliswaar bestand tegen bleekwater, ammoniak en spiritus, maar toch adviseer ik u ook bij het gebruik van deze producten handschoenen te dragen. U voorkomt daarmee dat uw huid uitdroogt en haar natuurlijke beschermlaag verliest.

* Ontzie uw nagels zoveel mogelijk door niet te veel met de toppen van uw vingers te werken, maar met de zijkanten van uw duim en wijsvinger. Denk bijvoorbeeld aan het openen van laden, deksels, autodeuren, aantrekken van panty’s en pantalons en het tillen van zware voorwerpen. Het aandrukken van de wasmachine of droger kunt u het beste met uw vuist doen of knokkel. Pak alles met uw duim en wijsvinger, niet met uw volle hand. Uw nagels kunnen hierdoor achterover slaan waardoor een bloeduitstorting onder de nagel zeer pijnlijk kan zijn. Als u iets wilt snijden zorg er dan voor dat uw nagels naar beneden richten zo voorkomt u dat u uw nagels doorsnijdt. Bij het openen van een blikje kunt u gebruik maken van een lepeltje, door deze tussen het lipje een stukje omhoog te wippen krijgt u genoeg ruimte om daarna uw vinger ertussen te zetten en niet uw nagel.

* Als u de nagels vaak stoot dan is dit een teken dat uw nagels te lang zijn. Vijl ze iets korter. Let wel op dat ze niet smaller worden gevijld bij het breekpunt. Dit verzwakt de nagels.

* Knip kunstnagels nooit. Ze kunnen hierdoor barsten.

* Gebruik op kunstnagels nooit een nagelverharder als basislak. Hierdoor kunnen kunstnagels splijten.

* Als uw nagels voor een derde van uw nagelbed zijn afgegroeid dan dient de uitgroei bijgewerkt te worden. De kunstnagels zullen dan niet van uw nagels afgroeien. Gebeurt dit wel dan wordt de vrije top te zwaar en kunnen de nagels alsnog afbreken.

* Daar uw nagels blijven groeien en bij de opvulbehandelingen korter worden gevijld, zal op een bepaald moment de kunststof tip zijn weggevijld. U heeft dan uw eigen nagels verstevigd met een kunststoflaag. Ook dan moeten de nagels, zoals u inmiddels bent gewend, worden bijgewerkt om een mooi resultaat te behouden. Na het bijwerken zijn uw nagels steeds weer als nieuw.

* Peuter of trek de kunstnagels nooit van uw nagel af. U trekt hiermee ook een aantal lagen van uw natuurlijke nagel mee. Hierdoor worden uw natuurlijke nagels dunner en kunnen heel erg beschadigen.

* Dit gaat als volgt: verwijder de nagellak, ontsmet de nagel met antiseptic en laat de nagel goed drogen. Breng wat lijm aan op het afgebroken deel en zet de gebroken delen weer tegen elkaar. Goed laten drogen. Schuur nu de overtollige lijm op de breuk glad en lak de nagel. Maak zo snel mogelijk een afspraak voor vakkundige reparatie.

* Natuurlijk zijn dit tijdelijke noodoplossingen. U dient uw nagels zo snel mogelijk te laten vernieuwen of vakkundig te laten repareren.

* Gebruik een goede nagelriemolie om uw nagelriemen soepel te houden zodat zij niet inscheuren.

* Voor vragen kunt u mij natuurlijk altijd bellen.